Club Brood is een microbakkerij. Dat houdt in dat de ruimte waarin gewerkt wordt beperkt is. De bakkerij heeft een oppervlakte van slechts 9 vierkante meter. In deze ruimte vindt het gehele proces plaats. Het opstarten van het desem, de deegbereidingen, het bakken van het brood en vervolgens het inpakken en klaarzetten voor bezorging.
Bij Club Brood hechten we veel waarde aan de kwaliteit van het brood dat we bakken. Er wordt gewerkt met slechts enkele hoogwaardige ingrediënten namelijk: meel, water, zout en tijd. Hiermee maken we een smaakvol en voedzaam brood zonder poespas.
Club Brood specialiseert zichzelf in eerlijke en lokale zuurdesem producten. We werken met biologische granen van Nederlandse bodem, die gemalen worden bij Korenmolen De Vriendschap in Weesp.
De reis van het product blijft beperkt, want Club Brood brengt het versgebakken brood bij je thuis in Weesp. Met een op maat gemaakte bakfiets zonder trapondersteuning.
Zelf had ik nooit gedacht dat ik zo enthousiast kon worden van meel, water en zout. Als je je eenmaal verdiept hebt in de processen ga je het eindproduct nog meer waarderen. Club Brood is voor mij de manier om veel bezig te zijn met eerlijk en vers eten. Het enthousiasme wat ik zelf voor brood heb draag ik graag over aan anderen. Je kunt het zien als een club voor brood liefhebbers.
Kom jij ook bij de Club?